Zijn makelaarskosten aftrekbaar?

Zijn makelaarskosten aftrekbaar?

Kosten die u maakt bij de notaris zijn aftrekbaar. Evenals de kosten voor het taxatierapport. Helaas zijn makelaarskosten niet aftrekbaar. Een andere benaming voor makelaarskosten is makelaarscourtage.

Makelaarskosten onderdeel van hypotheekschuld
Kiest u ervoor om de makelaarskosten op te nemen in uw hypotheekschuld? Dan worden de makelaarskosten meegefinancierd. In dit geval zijn de rentekosten wel aftrekbaar.

Eenmalige makelaarskosten

Voor zowel aankoop- als verkoopmakelaars geldt dat er eenmalig een bedrag gerekend wordt. Dit bedrag kan op verschillende manieren opgebouwd worden. Zo kan de makelaar kiezen voor;

  • Een vast tarief
  • Percentage aankoopsom
  • Prestatietarief

Beslis voor uzelf waar u zich het prettigst bij voelt en overleg dit met desbetreffende makelaar. Makelaars bieden verschillende pakketten aan. U kunt zelf beslissen welke werkzaamheden u uitvoert en welke u wilt laten uitvoeren door de makelaar.

Laat u adviseren door onze makelaar

Heeft u nog vragen die onbeantwoord zijn? Onze makelaars beantwoorden uw vragen graag. Neem vrijblijvend contact op met onze makelaars uit de omgeving van Almere. Onze aankoop- en verkoopmakelaars helpen en begeleiden u tijden het hele proces!

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaar in Almere?